Anlita en hantverkare för renovering

Människor är väldigt måna om att ha det snyggt och stiligt i sina hem. För att lyckas med detta kan en renovering behöva vara på sin plats. En renovering kan se väldigt olika ut och variera kraftigt i omfattning. Vissa vill renovera ordentligt och sliter ut allt från köksinredning till att byta plats på avloppsrör. För andra räcker det med mindre arbeten för att få hemmet precis som de vill.

Oavsett hur man väljer att renovera finns det en sak som nästan alla renoveringar har gemensamt – en hantverkare kan komma att krävas! Visst kan du göra en hel del på egen hand, men vid svårare arbetsmoment eller om du ska dra nya rör eller elledningar behöver du ta in professionell hjälp utifrån.

Anlita en hantverkare – detta ska du tänka på

Det finns en hel del saker som du ska tänka på innan du anlitar en hantverkare. Här nedan har vi samlat matnyttig information som hjälper dig på vägen.

Välj en hantverkare som är pålitlig – Läs recensioner och omdömen innan du väljer en hantverkare. Det är viktigt för att du ska se hur andra har upplevt företaget. Be även om att få en offert så att du kan jämföra priset mot andra företag och fråga efter referenser. Majoriteten av alla företag har kostnadsfria offerter.

Dela upp arbetsuppgifterna – Vad ska hantverkaren göra och vad kan du göra själv för att sänka kostnaderna? Ska du åka till Byggmax och köpa allt material som du behöver eller är det hantverkaren som ska stå för detta?

Välj en hantverkare med F-skatt – Att anlita en hantverkare utan F-skatt är sällan en bra idé. Till att börja med är det då du som kund som kommer behöva stå för de sociala avgifterna, men du kommer heller inte att kunna använda dig av ROT-avdraget. Bara anlitandet kan således bli en dyr kostnad, arbetsmoment och material borträknat.

Skriv avtal – Alldeles för ofta struntar människor i att skriva avtal när man anlitar en hantverkare för renovering, men ett avtal är mycket viktigt. Se till att all information och pris finns med och att ni båda signerar och får ett varsitt exemplar. Det är viktigt att båda parter är medvetna om vad ni har kommit överens om.

consultpress-lite