Bygga möbler – så gör du

Visst går det minst lika bra att bygga ihop sina egna möbler som att köpa dem direkt i en affär. Att snickra är väldigt roligt, samtidigt som du kan få precis sådana möbler som passar dig och ditt hem. En riktig klassiker att snickra ihop är den traditionella byrån, men det går minst lika bra att bygga ett matbord, en förvaringspall eller varför inte en säng som du kan fälla in i ett snyggt skåp. Innan du sätter igång är det viktigt att du planerar noga, att du vet vilken typ av möbel du vill bygga och vilket material du ska använda dig av. På internet finns det många bra instruktionsfilmer om hur du kommer igång, där kan du även kan få tips om nya skapelser som du kan inreda ditt hem med, helt på egen hand.

Byt mörka färger mot ljusa

Hemsnickrade möbler är inte bara vackra att titta på utan tillför även personlighet och karaktär till ditt hem. Nuförtiden känner många glädjen i att göra saker själv och väljer hellre handgjort än massproducerat. Känner du att du inte har kunskap och erfarenhet för ett större byggprojekt kan du börja smått med en enkel hylla, skoförvaring eller en snygg pall att ha i köket. En fördel med att bygga sina egna möbler är att man kan skapa exakt sådana man varit ute efter men inte hittat i affär. En ny trend som sakta men säkert börjar ta form är att byta ut det mörka mot det ljusa. Vitt har länge varit mycket populärt, men ses främst i hem då solens strålar börjar värma och de ljumma sommarkvällarna har tagit sin plats. Under årets mörkaste dagar är det jordnära och murriga färger som har varit vanligast, men det härliga med inredning är att det inte finns några rätt eller fel. Gör som flera andra och låt även vintern vara vit.

Låt fantasin flöda och våga vara personlig

Låt oss leka med tanken att du nu bestämt dig för att bygga ett nytt sängbord. För att projektet ska bli lyckat behöver du se till att ha en hammare, spik, måttband, träskivor och plankor och naturligtvis lack eller färg. Fundera på vilket ändamål ditt sängbord ska ha, och om du har tänkt att förvara kläder eller andra typer av föremål i möbeln. Med måttbandet ser du till att sängbordet får plats vid det utrymme som du har tänkt dig och säkerställer att plankorna sågas i rätt storlek. Var inte alldeles för rädd att tillföra din personlighet till möbeln genom häftiga knoppar eller unika mönster. När sängbordet är skapat kan du mer än gärna komplettera med en trendig byrå i samma kulörer som ditt nya sängbord för att ge rummet en enhetlig känsla.

consultpress-lite