Dags att byta tak?

En bra husgrund och ett tätt tak är viktigt för att ditt hus ska hålla och må bra. Det är viktigt att se över taket någon gång emellanåt. Det finns mycket som du kan spara in på, men inte taket.

Att byta tak

Att byta tak är förvisso ett stort arbete och en relativt stor kostnad. Samtidigt är det den slags kostnad som bevarar huset och som höjer bostadens värde. Det är många som renoverar och fixar rum, lägger pengar på dyra tapeter och fina badkar, men som aldrig riktigt tänker på att kolla taket. Det känns jobbigt, stort och det är sällan något som vi kan göra själva. Om det var länge sedan som husets tak blev bytt, om det är unket och börjar mögla på vinden eller om det rent av ibland läcker in, så måste du åtgärda det. Ett tips är att vända dig till Villatakexperten för att hitta din takläggare i Danderyd eller Stockholm. Du kan spara in många tusenlappar på att åtgärda taket i tid.

Snygga tak

Det finns tak och så finns det tak. När du ska byta tak på ditt hus eller bygga sommarstuga kan rätt tak lyfta hela huset. Välj mellan riktiga tegelplattor, plåttak som ser ut som tegel, svart, grönt eller rött tak. Låt fantasin flöda och gör något av husets tak. Om du har en timrad sommarstuga, liten friggebod eller en bagarstuga kan du rent av så gräs på taket, det är oerhört vackert och ger mycket idyll. Ett hus får också en snyggare inramning om du har ett tak som är bredare än husväggen. Genom att bredda taket än mer, så kan du ändra husets utseende och ge det mer karaktär.

consultpress-lite