Dags att snygga till badrummet!

Ett funktionellt och snyggt badrum står högt upp på många husägares önskelista. Den som länge gått i tankarna att renovera sitt gamla badrum, får här lite gångbara tips på vägen. Även om en badrumsrenovering är en kostsam historia, är det också något som direkt höjer värdet på en bostad.

Från planering till dokumentering

Det första man måste göra är att planera sitt nya badrum och se över vilken budget man kan tänka sig. Främst är det val av material som kommer göra stora skillnader i budgeten. Man bör även få in olika kostnadsförslag från hantverkare, och sedan räkna ut den totala kostnaden. Det går att hitta bra erbjudanden på badrumsinredningar via https://rorfokus.se/ som verkligen ger en lyxig känsla. Själva rivningen av badrummet kan den händige till stor del ordna med själv, bara en VVS-installatör har kopplat bort vatten och avlopp. Man kan med fördel hyra en container, för att snabbt bli av med allt bråte.

När en byggfirma bygger det nya badrummet ska man vara särskilt noga med att flytspacklingen över golvet blir korrekt, och att lutningen är perfekt mot golvbrunnarna. Även momentet då våtrumsskiktet läggs på, bör dokumenteras på något vis.

Kostnaden för att renovera ett badrum

Man får räkna med en materialkostnad på mellan 3000 kr och 5000 kr per m2, för att bygga ett standardbadrum. Kostnaden för hantverkare kan ligga mellan 5 000 kr och 10 000 kr per m2. Det kan vara bra som ett riktvärde, men man måste inse att det kan skilja beroende på var i landet man bor och vilka material man slutligen väljer. Här en bra sammanfattning med råd för en lyckad badrumsrenovering:

  • Börja med att planera och gör en budget för vad allt får kosta.
  • Beställ en container om du ska riva ut delar av det gamla badrummet.
  • Då det nya badrummet byggs upp, är det bra att dokumentera med bilder alla de olika momenten.
consultpress-lite