Flytta till nybyggd bostad

När du har byggt ett nytt hus och är klar med inredningen kan det vara dags att flytta ut ur din gamla bostad. Då behöver du se till att posten eftersänds till rätt adress, att din lägenhet eller ditt gamla hus blir ordentligt flyttstädat och en mängd andra göromål. Allt arbete kring flytten kan kännas betungande men det finns möjlighet att anlita tjänster som underlättar.

Genom att beställa flyttstäd hos Qleano kan du snabbt få professionellt utförd flyttstädning av din gamla bostad. En noggrann flyttstädning är nödvändig om du ska sälja din tidigare bostad eller om du ska flytta ut från din hyreslägenhet. Qleano har genomfört mer än 400 000 uppdrag över hela landet och kan ge dig snabb offert och bokning.

Bygg säkert

Många drömmer om att flytta till ett eget nybyggt hus då det ger möjlighet att själv få sätta sin prägel och bestämma över antalet rum samt husets och trädgårdens utformning. Du kan bygga till en bastu, altan eller pool och välja miljövänliga och hållbara material. Det finns möjlighet att anlita en arkitekt för att rita ett hus som svarar mot dina behov, men du kan också köpa ett fabricerat hus där det finns många olika varianter att välja mellan. Först av allt behöver du ansöka om bygglov och därefter anlita duktiga hantverkare. Det är inte tillåtet att dra el själv för privatpersoner, då detta kan öka risken för bränder och olyckor. Om du drar elen själv utan att vara certifierad elektriker finns också en risk att försäkringen inte kommer att gälla. Därför är det alltid bäst att ta hjälp av erfarna och utbildade hantverkare och elektriker när du bygger ditt hus.

Livsprojekt

Att bygga ett hus är ett stort åtagande, närmast ett livsprojekt, och du behöver därför planera och tänka igenom allt noggrant i förväg. Med hjälp av experter kan du se till så att taket inte läcker eller skapar vattenskador inne i huset. Genom att bygga huset på en bra tomt lägger du grunden för många lyckliga timmar i hemmet, då du har allt du behöver i närheten. Du kanske vill bo nära havet, vid skogen eller i en tätort med god service och kommunikationer.

Noggrann flyttstädning

När du ska göra en bostadsöverlåtelse behöver du överlämna den i ett välstädat skick. Det ställs höga krav på flyttstädning idag och det är du som säljer din bostad som har ansvar för att den har flyttstädats enligt gällande regler. När det gäller flyttstädning säger regelverket att det är säljaren som har ansvar för att städa bostaden, såvida ni inte har kommit överens om något annat. Om du väljer att anlita en städfirma har du ändå ansvar för att städarbetet utförs tillfredsställande väl. Städning av en bostad kan ta en del tid så det är viktigt att beställa flyttstädning med en bra tidsmarginal. Alla fläckar och smuts behöver tas bort och emaljerade ytor som toalettstol, badkar och spis behöver rengöras. Hela köket ska tvättas ordentligt, även taket, och alla skåp behöver rengöras både in- och utvändigt. Med en pålitlig städfirma kan du förenkla din flytt så att du snart kan bo i ditt nybyggda hus.

consultpress-lite