Vanliga renoveringsmisstag

Att bygga kan betyda olika saker beroende på vem du frågar. För en kan ordet bygg associeras med att hamra och spika, kanske bygga en trädkoja till barnen. För en annan kan bygg betyda renovering. Att renovera hemma har blivit otroligt vanligt och också viktigt för att man ska trivas i sin bostad.

Det finns flera orsaker till att man vill renovera i sitt hem. Kanske har man precis ombildat hyresrätten, bildat bostadsrättsförening och tagit hjälp av Nabo för fastighetsförvaltningen eller så har man tröttnat på de väggar man behöver vistas inom idag. Den främsta orsaken till renovering är helt enkelt för att man vill förnya. Människor vill kunna bygga sina egna drömhem och på så sätt även öka värdet på huset eller lägenheten. Att renovera själv är fullt möjligt, men det finns många fallgropar som du måste se upp med.

Renoveringsmissarna du ska undvika

Så vilka är då dessa renoveringsmisstag och kan man göra något för att undvika dem? Så länge du vet vad misstagen är så är det självklart att du kan göra saker för att undvika att de händer. I vissa fall kan du dock enbart minimera risken. Det finns t.ex. ingen som kan säga att en stadig plan kommer att garantera ett felfritt arbete, men visst hjälper det.

Du planerar inte – Just det här med att strunta i planeringen är ett mycket vanligt och onödigt misstag. Om du inte planerar finns det stor risk att du inte vet vad du ska göra, i vilken ordning du ska göra det eller att du helt enkelt släpper arbetet och drar ut på renoveringsprojektet för mycket. Var noga med din plan och kom ihåg att även skriva ner alla arbetsmoment och när de ska vara utförda.

Köpa verktyg – Det här kanske inte alls låter som ett misstag. Man kommer ju att behöva verktyg för att renovera överhuvudtaget. Jo, det stämmer, men du behöver inte köpa varje verktyg som du är i behov av. Det finns mycket pengar att spara om du väljer att hyra istället.

Jag kan själv – Vi är 100 % säkra på att du kommer att kunna klara av otroligt mycket av ditt renoveringsprojekt helt själv, men tänk på att det finns moment som du faktiskt inte får pilla med själv. Det är bland annat att dra el eller dra nya vattenledningar och avlopp. Du måste se till att ta in en hantverkare för dessa arbetsmoment. Kom dock ihåg att du har möjlighet att använda dig av ROT-avdraget för att sänka dina kostnader även här.

Du struntar i att jämföra – Det är inte jobbigt att jämföra och det tar inte så mycket tid ifrån din renovering som du tror. Om du inte jämför kostnader för material, hantverkare, verktyg m.m. så är risken stor att du behöver betala onödigt höga kostnader.

consultpress-lite